Vineri, 3 iunie, Asociația Curtea Veche cu sprijinul International British School of Bucharest oferă volumele “Cărţile copilăriei” elevilor din localitatea Negoiești, județul Călărași. Evenimentul va avea loc la Școala primară nr. 1, cu începere de la ora 11:00, și are drept scop promovarea lecturii în rândul copiilor din mediul rural.

Adina Rosetti, una dintre cele mai talentate scriitoare din tânara generație, autoarea cărții “De ce zboară vrăjitoarele pe cozi de mătură?” apărută la Curtea Veche Publishing, va susține un moment de lectură care îi va încânta pe copii și le va demonstra cum cititul de placere poate fi o adevărată aventură. La donația de carte vor participa Valentina Roman (Director executiv, Asociația Curtea Veche) alături de Johanna Croci (reprezentant International British School of Bucharest).

„De ce zboară vrajitoarele pe cozi de mătură?… și alte 10 intrebari fantastice” este a doua carte pentru copii semnată de scriitoarea Adina Rosetti și ilustrătoarea Cristiana Radu, după „Domnișoara Poimâine și joaca de-a Timpul”, apărută în 2014 la Curtea Veche Publishing și premiată drept „Cea mai frumoasă carte pentru copii” a anului la concursul național de design de carte „Cele mai frumoase cărți din România” și „Cea mai bună carte a anului – Carte pentru copii și tineret” la ”Gala Industriei de Carte din România Bun de Tipar”.

Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educațional din România, rata abandonului școlar, accesul scăzut la cărți potrivite vârstei pentru copiii din mediul rural, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultațile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care International British School of Bucharest a decis să se alăture Asociației Curtea Veche împreună cu care a mai organizat un eveniment asemănător pentru copiii din comuna Soldanu, în luna februarie a acestui an, ca parte a programului național de lectură “Carţile copilariei”.

‹‹În virtutea colaborării pe care am iniţiat-o cu Asociaţia Curtea Veche, am avut bucuria de a participa la o donaţie de carte în comuna Soldanu în luna martie a acestui an. Acțiunea se înscrie în misiunea școlii noastre de a sprijini comunitățile locale și a veni în întâmpinarea necesităților acestora. Totodată, ca instituție de învățământ, încurajăm creșterea gradului de înțelegere a textelor scrise prin stimularea lecturii de plăcere. Dorim să ajutăm în continuare și alţi copii din mediul rural, oferindu-le colecția “Cărțile copilăriei”, să descopere o lume nouă și fascinantă și să devină mai creativi prin intermediul atelierelor de lectură.›› declară Johanna Croci, reprezentant International British School of Bucharest.

Donatie_Asociatia_Curtea_Veche_IBSB_01