Asociația Curtea Veche continuă să motiveze micii cititori prin programul național de lectură „Cărțile copilăriei” și premiază cu 2000 lei cel mai activ club de lectură implicat în proiect. Premiul este oferit In Memoriam Jean Stanovici de către fiica acestuia.

Jean Stanovici s-a născut acum aproape o sută de ani în Craiova și a fost un cunoscut om de afaceri cu importante realizări în domeniul imobiliar, în țară și străinătate. Familiei i-au fost confiscate casele și pământul, a trecut Dunărea înot pentru a își reclădi viața în străinătate. Imediat ce a ajuns în Franța a făcut tot posibilul să obțină cetățenia franceză pentru a putea lucra cot la cot cu cei care îl adoptaseră. Nu s-a lăsat deloc descurajat că nu cunoștea pe nimeni, avea o voință de fier, călită prin multele primejdii prin care trecuse și ulterior și-a dedicat activitatea îmbunătățirii vieții celor din jur și a educației copiilor.

Pentru a îl comemora, fiica acestuia încurajează educația prin lectură și va oferi anual un premiu în valoare de 2000 lei celor mai implicați elevi care participă la cluburile de lectură „Cărțile copilăriei” înființate în comunități rurale de voluntarii Asociației Curtea Veche. Premiul va fi utilizat pentru achiziția de materiale educative, rechizite și aparatură care să faciliteze accesul la educație și informație.

In memoriam Jean Stancovici – descarcă fragmentul „Ma vie” despre viața sa aici.

Domnul Jean Stanovici alături de Evelyne Stanovici.