La câteva zile de la încheierea Festivalului NARATIV din București, am pornit la drum pentru a oferi 1.000 de cărți copiilor din Albești și Constanța, în prezența Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta și Principele Radu ai României.

Cu sprijinul companiilor Ameropa Grains, Azomureș și Chimpex, am reușit astfel să oferim în dar elevilor din aceste localități volumul “Margareta a României. O principesă în serviciul Țării regăsite”, titlu nou lansat în colecția “Regii și reginele noastre” apărută la Curtea Veche Publishing care prezintă povestea membrilor Familiei Regale a României pe înțelesul celor mici. Citind „Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsite”, copiii și tinerii vor descoperi că nu toate familiile regale sunt la fel şi că destinul Alteței Sale Regale Principesa Margareta nu seamănă cu viaţa de basm a altor prinţi şi prinţese, deşi părinţii săi erau capete încoronate. Povestea destinului său este o adevărată lecţie de viaţă: şi-a iubit părinţii şi bunicii, a învăţat mai multe limbi şi a călătorit în întreaga lume, înainte de a-şi regăsi propria ţară, România, tărâmul fermecat despre care i se povestise întreaga viaţă.

_ANG3717

Acțiunea face parte din proiectul desfășurat în comunitățile agricole în parteneriat cu Azomureș, cel mai important producător de îngrășăminte minerale din România, și marchează ziua de naștere a Regelui Mihai printr-un frumos cadou pentru cei mici.

„Suntem conștienți că acțiunile pe care le derulăm în cadrul acestui program nu sunt în zadar, chiar dacă la prima vedere reprezintă o picătură într-un ocean. Ne bucurăm că am reușit să implicăm toate companiile grupului Ameropa din România în acțiunea din județul Constanța, o dovadă că educația reprezintă pentru noi o prioritate. Zonele rurale își pot găsi resurse de dezvoltare chiar și în paginile unei cărți dăruite unui elev, atâta vreme cât întreaga comunitate înțelege că educația reprezintă o șansă la o viață mai bună.” a declarat domnul Ovidiu Maior, purtător de cuvânt, Azomureș.

dsc_0224

Am avut parte de zile însorite și calde, dar și de întâmplări frumoase care ne vor rămâne mereu în suflet. O experiență deosebită a fost turul pe care l-am făcut alături de partenerii noștri de la Chimpex și Ameropa la silozurile din portul Constanța, târgul organizat de copii cu ocazia recoltei la Albești și filmările baronului Johannes von Holzhausen pentru documentarul dedicat Familiei Regale a României. Însă, printre cele mai emoționante momente a fost întâlnirea cu doamna învățătoare din satul Coroana care se îngrijește de școala satului, deși aceasta nu mai este în funcționare de ani buni și puținii copii din localitate învață acum în comuna alăturată. Cu dăruire, aceasta străbate zilnic drumul binecunoscut pentru păstra vie clădirea în care a predat întreaga tinerețe. Ce frumos model de respect și dăruire pentru meseria aleasă de dascăl!

Pentru mai multe fotografii de la eveniment, click aici

parteneri-donatie