„A fost o dată ca niciodată un om de afaceri care în fiecare an, de ziua lui, se gândea la educația copiilor din România și le dăruia Cărțile Copilăriei.”

Așa începe povestea noastră care s-a transformat în realitate și în acest an, pe 8 iunie, când am ajuns la Costeștii din Vale alături de cele 700 de cărți donate de binefăcătorul care dorește să rămână anonim.

Ne-am urcat în mașină dis-de-dimineață, am trecut peste câmpii și păduri și am ajuns la Școala Gimnazială din Costeștii din Vale unde ne așteptau elevii și profesorii cu zâmbetele pe buze.

Ce a urmat, ne-a depășit așteptările și pe cuvânt că au fost momente când ne întrebam dacă-i vis sau realitate: copii entuziasmați dornici de lectură, răsfoind cărțile, citind pe iarbă, profesori comunicativi și fericiți că ne aflăm acolo. De altfel, și modul prin care am ajuns aici a fost la fel de neașteptat: ne-a scris pe Facebook doamna profesoară Claudia Mărășescu, povestindu-ne că elevii și-ar dori să citească mai mult, dar nu au cărți.

 2
Întâlnirea noastră cu copiii a avut loc în aer liber. Iren Arsene, președintele Asociației Curtea Veche, le-a povestit elevilor despre magia lecturii, modul în care putem evada în propria noastră imaginație prin intermediul cărților. Cât de minunat ca de ziua lui, o persoană să aleagă să dăruiască drept cadou – cărți unor copii? Cadoul lui este bucuria copiilor și sentimentul că poate contribui la o schimbare în educația acestora.

I-am cântat cu toții „La mulți ani”, iar elevii au promis cu mâna pe inimă 10 minute de lectură zilnic.

A urmat momentul interactiv de lectură, alături de colega noastră – Andreea Lupescu – artist și jurnalist, care i-a învățat pe cei mici cum pot face parte din poveste, cum să construiască un fundal sonor și cum să compună un refren pentru Alice în Țara Minunilor. Au cântat, au dansat și au construit propriul lor univers al minunilor.

Nu o să uităm prea curând bucuria din ochii lor când au primit cărțile, îmbrățișările calde și pe băiețelul cu șapcă cu Batman care la final ne-a spus: „Este cea mai fericită zi din viața mea!”

Mai multe fotografii de la eveniment aici.
Partener: Sameday
sameday