Credeți că doar școlarii s-au trezit luni dis-de-dimineață și au plecat nerăbdători la școală? Aflați că și noi am făcut același lucru! Cei drept, nu ne-am pregătit cu ghiozdane nou nouțe, ci cu 2.000 de cărți și cu bucuria să împărtășim plăcerea lecturii alături de elevii din Podu Turcului. Am avut-o alături pe Loredana și pe tatăl ei, domnul Groza, care ne-au bucurat prin cântec, poezie și voie bună. Acest start frumos a putut fi posibil datorită fondurilor colectate în urma concertului caritabil organizat de MARA Society susținut de Loredana și trupa Agurida la New York în luna mai a acestui an.

Așasar, în dimineața zilei de 12 septembrie, ne-am strâns cu toții la careu, am (re)trăit festivitatea de începere a școlii și, după ce am aflat cine este învățor la clasa I și cine diriginte la scoala a V-a, am primit-o cu zâmbete și aplauze pe Loredana, alături de care am citit și am cântat.

Ne-am bucurat să le oferim elevilor din localitatea Podu Turcului un început de an școlar special, pe care să nu îl uite, să le dăruim cărți din colecția ”Cărțile copilăriei” de care să se bucure și să descopere cum se citește de și cu plăcere. La sfârșit, cei mici, fericiți de concertul juratei de la Vocea României și de darul primit, răsfoiau cărțile, care vor fi mereu purtătoarele acelei amitiri frumoase, de început de școală. Am adunat câteva impresii de la copii:

“Îmi plac mult cărțile pe care le-am primit și abia aștept să ajung acasă și să le citesc!”

“Mai citesc câteodată acasă, dar acum abia aștept să citesc Heidi, nu am așa carte în bibliotecă. Multumim foarte mult că ați dăruit aceste cărți!”

“Cărțile sunt foarte importante pentru noi pentru că ne ajută să reușim în viață, iar mie îmi place foarte mult să citesc, în vacanță am venit și la bibliotecă și sunt fericită că de astăzi există cărți noi pe care le pot citi!”

“Este cel mai interesant eveniment la care am luat parte până acum în viața mea și sper ca gestul acesta să fie apreciat de copii, să citească și să ne povestească ce au învățat din cărțile primite. Donația vine în întâmpinarea unei probleme reale aici la noi, avem un procentaj foarte mare de copii cu dificultăți financiare, care sunt convinsă că nu au nicio carte acasă. Din păcate, nu au acces nici la bibliotecă, de exemplu elevii din școlile arondate din Sărbi și Cărpești nu au văzut niciodată o bibliotecă. Înființarea lor ar fi un vis deveni realitate pentru noi și speram că vom reuși cu sprijinul MARA Society.
Mulțumim pentru colaborarea în proiectul ”Cărțile copilăriei” și vă mulțumim anticipat pentru viitoarele proiecte. Carte este un cadou valoros la început de an școlar!” ne-a spus doamna director Maria Ursachi.

Mulțumim tuturor pentru implicare, pentru entuziasm și le dorim celor mici un an nou școlar plin de reușite!

Pentru mai multe fotografii de la eveniment, click aici.