Vineri, 10 iunie, ne-am întâlnit cu elevii din localitatea Vizurești, județul Dâmbovița cărora le-am oferit „Cărțile copilăriei” ca urmare a gestului generos realizat de domnul Georg Broich din Germania.

Ne-am distrat împreună cu actorul Alex Ștefănescu citind din volumul „Odiseea” și descoperind trucuri prin care micuții vor parcurge cărțile primite într-un mod mai atractiv prin joacă și tehnici teatrale. Doamna director a Școlii Gimnaziale Vizurești, Sandu Nicoleta, a fost cu adevărat emoționată și ne-a declarat:

“Vrem să îi mulţumim domnului Broich pentru donaţia oferită copiilor din comunitate. Era într-adevăr nevoie de acest ajutor şi ni l-am dorit cu adevărat, mai ales pentru că noi credem că fiecare copil merită o carte. Sperăm că acest proiect pe termen lung îi va face pe copii curioşi de volumele primite şi suntem convinși că le vor citi din plăcere. Cu ajutorul cărţilor pot pătrunde într-o lume magică, nouă, care altfel ar fi închisă pentru ei. Sperăm ca la finalul acestui proiect să vedem schimbări şi o evoluţie în modul lor de a vedea şi de a percepe lectura, singura care îi poate face mai buni, mai înţelepţi şi mai inteligenţi.”

Ne bucurăm că am pus bazele unui club de lectură care își va începe activitatea chiar în perioada vacanței de vară și mulțumim domnului Georg Broich, ambasadorul asociației noastre în Germania, fără al cărui sprijin acest eveniment nu ar fi fost posibil.

Pentru a vizualiza fotografiile din cadrul evenimentului click aici.

vizuresti!!!

broich