Iasul este un judet care poate doar sa bucure Asociatia Curtea Veche si intreaga echipa care a facut posibila publicarea colectiei ”Cartile Copilariei” prin intermediul numeroselor institutii in care lectura a devenit parte din viata copiilor datorita organizarii atelierelor de lectura.

Printre aceste institutii se numara si Liceul Tehnologic Focuri. Aici,in cadrul clubului de lectura al liceului, numerosi elevi si-au gasit prieteni noi printre eroi precum Pip, Peter Pan sau Quasimodo, descoperind lectura si placerea oferita de aceasta.

Una dintre cele mai palpitante aventuri a membrilor clubului de lectura a fost cea alaturi de Peter Pan, copiii hoinarind in cadrul a doua ateliere prin Taramul de Nicaieri. In atelierul de pe 16 mai 2014 lectura le-a permis copiilor sa zboare, dandu-le apripi, iar acestia au incercat sa redea calatoria lui Peter Pan catre Taramul de Nicaieri. Prin intermediul acestui ”zbor” elevii si-au dat seama cat de mult poate sa ne invete si sa ne bucure lectura si literatura. Pe 3 decembrie elevii Liceului Tehologic Focuri au facut din nou echipa cu Peter Pan si, dupa citit, acestia si-au dat frau liber imaginatiei prin intermediul desenatului, primind sarcina de a imortaliza imaginea care i-a impresionat cel mai mult in timpul lecturii.

Abia asteptam sa ne bucuram si noi, alaturi de ei, de toate experientele frumoase pe care li le-a oferit lectura in cadrul atelierelor si nu numai, asa cum sigur o fac indrumatorii care coordoneaza intalnirile clubului si care au ocazia sa le simta si sa le vada bucuria pe chipuri.

focuri 1

focuri 2

focuri 3