Știm cu toții că o cană cu ceai și o carte bună sunt combinația ideală pentru o zi răcoroasă de toamnă. În primul weekend al evenimentului nostru, NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii, ediția a doua, am sărbătorit cărțile și cititorii, însă am simțit lipsa ceaiului cald care să ne încălzească într-o după-amiază ploioasă. Prietenii noștri de la Mount Himalaya Tea au venit în ajutor, și, în următoarele zile dedicate evenimentului ne-au fost alături cu o nouă gamă nouă de ceaiuri dedicată micuților cititori participanți.

Sortimentele de ceai de fructe aduse la NARATIV au fost create special pentru cei mici, din dorința ca aceștia să se bucure de o băutură naturală, sănătoasă, cu gust plăcut, încă din copilărie, atunci când se pun bazele stilului de viață sănătos și a obiceiurilor alese. Nu am stat deoparte și recunoaștem, am servit și noi din aromele care ne-au cucerit pe toți!
Pentru că la NARATIV am sărbătorit poveștile vechi și noi, ne-am bucurat și mai mult să aflăm că fiecare ceai din gama Mount Himalaya Tea pentru copii este inspirat din cele mai frumoase povești, că fiecare sortiment își are propria istorie care mai de care mai fascinantă. Pe lângă aventurile din „Cărțile copilăriei” participanții la festival au aflat și despre Căsuța Piticilor, Visul lui Alladin, Raza de soare, Căpșuni Jucăușe, Căsuța din Pădure, Scufița Roz, Livada Bunicii, Spaima Zmeilor, Fantezie de Toamnă sau Poiana Dulce.

Sunteți curioși cum a luat naștere ceaiul Visul lui Alladin?

Povestea spune că, într-o zi, zărind-o prin grădinile palatului pe fiica sultanului, Alladin se îndrăgosti pe loc de ea. I-a cerut sultanului mâna acesteia, promițând să-i aducă munți de aur, fildeș și perle dintre cele mai mari. Însă toate acestea nu l-au impresionat pe tatăl fetei, care i-a spus lui Alladin că, dacă vrea să primească mâna fiicei lui, trebuie să-i aducă o băutură aromată și răcoritoare, așa cum nu mai există alta pe lume. Alladin îi întrebă pe paharnicii sultanului despre ce băutură este vorba, însă aceștia nu au știut ce să-i spună. Adormind dezamăgit, în pragul nopții, în vis i-a apărut un duh care i-a spus că băutura de care are nevoie trebuie să fie preparată chiar de el! Pentru a aduna toate ingredientele necesare, trebuia să călătorească peste mări și țări pe covorul zburător, să adune fructe necunoscute sultanului și să le fiarbă. Așa a și făcut, iar sultanului i-a plăcut atât de mult băutura încât i-a oferit mâna fiicei sale. De atunci, băutura respectivă, care era de fapt un delicios ceai de fructe, a luat numele de „Visul lui Alladin”  pe care îl puteți găsi în curând disponibil online pe site-ul www.curteaveche.ro, impreuna cu celelalte sortimente din gama Mount Himalaya Tea pentru copii.

Mulțumim Mount Himalaya Tea pentru ceaiuri cu și de poveste și pentru participarea la NARATIV – Festivalul de lectură pentru copii, ediția a II-a, iar pe voi vă invităm să organizați o seară de lectură alături de cei mici, în fața unui ceainic plin cu ceai și a cărților preferate!

14480587_777036772439198_1283872857231602688_o