Prima intalnire din cadrul clubului de lectura al Fundatiei Sf. Dimitrie, din Bucuresti s-a desfasurat printr-un exercitiu de ascultare activa, cu ajutorul caruia elevii si-au exersat abilitatea de a fi atenti, pentru o perioada cat mai lunga de timp, asupra textului care le este citit.

Dupa lecura, copiii s-au jucat „Tabloul”, dand viata unor fragmente importante din cartea „Marile Sperante”. Desi imaginea mormintelor si crucilor este una sumbra, eleviii au reusit sa creeze ceva amuzant, pastrand, totusi, emotiile din carte.

Jocul nu s-a oprit aici, iar urmatoarea reprezentare a avut ca punct de plecare „Omul cu masca de fier” si inchisoarea descrisa in primul capitol al operei.

Copiii au discutat despre recunoasterea sensurilor unui cuvant si transformarea acestuia in imagine, pentru a putea intelege mai usor textul citit.

Un alt exercitiu este acela de concentrare asupra lecturii in prezenta unor factori perturbatori si… atragatori, precum jocul cu mingea. Copiii s-au straduit sa urmareasca firul povestii in timp ce se jucau,invatand sa isi dezvolte atentia distributiva.

DSC01494

DSC01500

DSC01502

DSC01504

DSC01506