In judetul Dolj cititul si-a facut prieteni noi in cadrul Clubului de lectura ”Cartile Copilariei” organizat de Biblioteca Judeteana ”Alexandru si Aristia Aman”. Pe data de 15 octombrie 2014, 17 copii cu varste cuprinse intre 5 si 11 ani au participat la prima intalnire a clubului, desfasurata in ludoteca bibliotecii, un spatiu prietenos, propice jocului, dar si cititului.

Gheata a fost sparta cu ajutorul unui joc cu mingea prin intermediul caruia copiii s-au prezentat, pentru ca apoi acestia sa porneasca in prima lor aventura in Tara minunilor alaturi de Alice, dupa ce li s-au prezentat cateva reguli de baza de dictie si citire. Aventura si primul altelier s-au incheiat cu un exercitiu de educatie non-formala menit sa relaxeze copiii si sa le capteze atentia, apoi participantii au fost recompensati cu bomboabe si au primit cartile din care a trebuit sa isi aleaga un pasaj preferat pentru urmatoarea intalnire.

O alta intalnire interactiva, desfasurata in acelasi spatiu potrivit copiilor, a avut loc pe 29 octombrie 2014, cand lectura s-a impletit cu jocul si desenul, iar ludoteca bibliotecii s-a transformat in ”Tara Minunilor”. Copiii au citit, au desenat, au colorat, au gasit indicii si au colaborat la realizarea unui flipchart.
Si aici micii aventurieri s-au apropiat de lectura si de literatura intr-un mediu prielnic lor care i-a ajutat sa se simta liberi, incurajandu-i sa-si dea frau liber imaginatiei.

segarcea 1

segarcea 2.1

segarcea 3

segarcea sigla