Pe 13 noiembrie, în călătoria noastră în Târgu-Mureș, am făcut un popas pe tărâmul tuberozelor, în localitățile Hoghilag și Valchid, din județul Sibiu, unde Didi a împărțit peste 260 de cărți copiilor și le-a dat autograf celor care și-au dorit să aibă o dovadă în plus că a venit personal la ei, să îi încurajeze să citească, să fie curioși și perseverenți pentru a-și îndeplini visurile. Donația a fost susținută de magazinele Real.

IMG_4945

Este prima data când ajungem pe tărâmul tuberozelor, acolo unde în fiecare an, în luna august, are loc Festivalul Tuberozelor. Copiii, învățătorii, profesorii și domnul primar de aici ne-au făcut vizita extrem de specială și ne determină să ne continuăm misiunea. Aceea de a deschide o nouă ușă copiilor, prin a le arăta că cititul este o activitate foarte utilă, dar că ea poate deveni și una distractivă de multe ori.

IMG_4942

Didi a vorbit cu copiii despre importanța cititului în dezvoltarea lor, despre propria ei experiență cu cititul și cum a ajutat-o pe ea să se înțeleagă mai bine pe ea, pe ceilalti și să îi contureze personalitatea de sportiv profesionist. La final, le-a oferit fiecăruia dintre cei prezenți câte o carte, care, pentru unii dintre ei, poate fi începutul unei noi etape, aceea ce a crea o relație cu lectura și de a conștientiza importanța cărților în viața lor.

Profesorii ne-au spus cu entuziasm că vor încerca să continue să motiveze copiii să citească, să facă schimb între ei cu cărțile primite în cadrul donației, prin propunerea unor ore suplimentare în care să discute cu toții despre poveștile citite. Dascălii își dau seama că rolul lor în a ghida copiii poate fi extrem de important și că îi pot incuraja și mai mult pe copii să citească.

IMG_4939

Prin ceea ce facem, ne place să încurajăm copiii să citească, dar mai ales să fie curioși. Curioși să știe din ce în ce mai mult, să descopere lumi neștiute, să creeze ei înșiși noi lumi și să înțeleagă ce se întamplă în lumea în care trăiesc.

Mai multe poze aici.

Partener:

logo real_final