Asociatia Curtea Veche ajunge in judetul Brasov si continua campania de donatie „Cartile copilariei in fiecare casa”. Astfel, luni, 2 martie, incepand cu ora 11.00, echipa Asociatiei Curtea Veche alaturi de Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei va oferi carti tuturor copiilor din Complexul de Servicii Tarlungeni.

In cadrul evenimentului vor vorbi despre importanta lecturii: Alteta Sa Regala Principele Nicolae, doamna Iren Arsene (Presedinte, Asociatia Curtea Veche), doamna Gabriela Burulean (Director, Complex Servicii Comunitare Tarlungeni) si domnul Cicerone Bosuioc (Presedinte, Initiativa Tinerilor pentru Modernizarea Romaniei, Filiala Brasov).

<< Cititul in viata unui om formeaza si construieste cultura acelui om, il educa si ii permite acestuia din urma sa priveasca in viitor. Noi, adultii de astazi, avem datoria de a-i invata pe cei mici sa citeasca garantandu-le astfel libertatea de a deveni, cand vor creste mari, ce isi doresc ei sa devina. Ma bucur ca Asociatia Curtea Veche se indreapta si catre cei care nu au acces usor la carti si ca astfel copiii de la Complexul de Servicii Tarlungeni vor lua parte la programul national de lectura “Cartile copilariei”.>> declara Cicerone Bosuioc, Presedinte, Initiativa Tinerilor pentru Modernizarea Romaniei, Filiala Brasov si membru al echipei “Doneaza o carte”.

Evenimentul organizat in Tarlungeni, judetul Brasov face parte din programul national de lectura “Cartile copilariei”, initiat de Asociatia Curtea Veche si sustinut de membrii Familiei Regale a Romaniei, si cuprinde alaturi de oferirea volumelor si infiintarea de cluburi de lectura, vizite in scoli si centre pentru copii, intalniri cu parinti, profesori si elevi si ateliere de lectura in librarii. Acest demers are la baza cauze cat se poate de obiective: statisticile din ce in ce mai ingrijoratoare privind rezultatele slabe in sistemul educational, scaderea dramatica a lecturii in randul copiilor, dificultati in intelegerea textelor si lipsa programelor de lectura.