Miercuri, 6 noiembrie 2013, în cadrul seriei de evenimente organizate cu prilejul zilei de naștere a Majestății Sale Regelui Mihai I, a avut avea loc o întâlnire de mare amploare la care AALLRR Principesa Margareta, Principele Radu și Principele Nicolae ai României au prezentat programul național de lectură “Cărțile copilăriei” iniţiat de Curtea Veche Publishing, dezvoltat și preluat apoi de proiectele Asociației Curtea Veche in 2014, eveniment în care s-au întâlnit cu elevii, părinții și profesorii din București. Evenimentul a avut loc la Sala Polivalentă C.F.R. Rapid cu intrare.liberă.

La eveniment au luat cuvântul ASR Principele Radu al României, Iren Arsene, Director Curtea Veche Publishing și  Prof. Dr. Diana Melnic, Inspector Educație Permanentă.

Întâlnirea a cuprins și un spectacol de lectură coordonat de Smaranda Nicolau alături de actorii care au citit din “Alice în Țara Minunilor”: Zory David, Adrian Gheorghe, Raluca Ghervan, Dana Marineci și Alexandru Zlavog.

La evenimentul de pe 6 noiembrie a luat cuvântul și Iren Arsene, director Curtea Veche Publishing și președinte Asociația Curtea Veche, care încă din anul 2012 a decis să concentreze eforturile editurii sale pe crearea unui program de lectură la nivel național care să schimbe statisticile îngrijorătoare privind lectura în rândul copiilor din România.

Eforturile de a face lectura mai atractivă pentru cei mici au început prin lansarea, în anul 2012, a colecției “Cărțile copilăriei”, care cuprinde repovestiri pe înțelesul copiilor cu vârste între 8 și 14 ani ale marilor opere literare internaționale (“Peter Pan”, “Marile speranțe”, “Black Beauty”, “Cei trei muschetari” etc.).

“Numărul cititorilor de carte a scăzut îngrijorător în România ultimelor două decenii. Tot mai puține volume ajung în mâinile copiilor și adolescenților, tot mai puține titluri se așază în biblioteca de familie a contemporanilor noștri. (…) Familia Regală a României de astăzi crede că ignorarea cuvântului tipărit între copertele cărții este o vulnerabilitate a națiunii și a patriei.Părinți, aduceți cartea aproape de copiii voștri! Așa cum au nevoie de iubire, de soare și de familie, cei mai mici români au nevoie de cărți, pentru a se întregi, ca oameni.” (ASR Principele Radu al României)
fetita

 

copii

Clasicii-repovestiti_Afis-Adjud1