În această perioadă suntem și mai recunoscători celor care nu uită de carte și ne sprijină să continuăm programul de lectură. După un an în care am fost nevoiți să punem pauză activităților obișnuite de promovare a lecturii, luna decembrie a adus, prin generozitatea sponsorilor noștri – o autoare și o traducătoare ce colaborează de ani de zile cu editura Curtea Veche – oportunitatea întâlnirii prin cărțile donate cu 625 de copii din medii defavorizate și din comunități sportive care doresc să aibă nu doar corpuri, ci și minți sănătoase.

Sandra Gătejeanu-Gheorghe, diplomat cu experiență la cel mai înalt nivel, fostă directoare de protocol a Casei Regale a României și autoare a unor volume din Colecția Regală, precum „Margareta. Trei decenii ale Coroanei” și „Eticheta regală”, precum și doamna Elena Neculcea, traducătoare în limba română a unora dintre marii autori de nonficțiune, precum Robert Kiyosaki, Jacques Salome, Dale Carnegie, au decis să doneze drepturile de autor corespunzătoare acestui an pentru a face posibilă întâlnirea copiilor cu acele cărți care îi pot ajuta să aibă o viață mai bună.

410 cărți au ajuns la copiii din comuna Plătărești, județul Călărași (satele Cucuieți, Dorobanțu, Plătărești, Renașterea), 60 la copiii din Comuna Trușești (județul Botoșani) și 155 la micii sportivi aflat pe drumul spre mari performanțe CSO Voluntari, județul Ilfov (membrii secției de baschet a Clubului Sportiv Voluntari).

Toate donațiile au avut loc în perioada 14-19 decembrie 2020, cu sprijinul îndrumătorilor din fiecare comunitate. Mulțumim în mod special doamnelor Simona Ghenea și Lazăr Vasilica din Plătărești, care au avut grijă ca fiecare copil să se bucure de cărți înainte de Sărbători, Asociației Impact Trușești, care are grijă să deschidă drumuri către un viitor colorat pentru 30 de copii, și lui Ionuț Georgescu de la CSO Voluntari, care crede în puterea cărților și care alături de vechii noștri colaboratori de la SLooP a reușit să construiască și o bibliotecă pentru sportivii clubului. Ne bucurăm să susținem educația în orice formă și credem că puterea minții e completată de calitățile exersate prin sport.

Cu fiecare carte oferită, suntem mai aproape de copiii care încep să-și construiască, puțin câte puțin, propria educație și cultură și să își formeze calitățile necesare vieții personale și profesionale.

6 18 19 028 056 138 1