Este dovedit științific, cititul te face să te simți mai bine! 20 de minute de lectură pe săptămână te fac să te simți cu 20% mai mulțumit de viața ta , în vreme ce doar 6 minute de lectură reduc stresul cu 68% . Prin cea de a doua ediție a campaniei #TimpulSaCitim, Asociația Curtea Veche aduce în discuție beneficiile pe care lectura le poate avea pentru sănătatea psihică și emoțională și lansează o provocare: aceea de a citi împreună și în această toamnă, sub hashtag-ul #timpulsacitim.

„Ajută-ne să demonstrăm că putem găsi #TimpulSăCitim! Filmează-te citind o pagină din cartea preferată, postează clipul cu hashtag-ul campaniei și setarea Public pe contul tău de Facebook sau Instagram până pe 14 noiembrie. Pentru fiecare nou cititor care ni se alătură astfel, noi vom dona câte o carte unui copil din mediile defavorizate.” – așa sună îndemnul Asociației Curtea Veche, care a reușit în ultima săptămână să împânzească rețelele de socializare cu clipuri video care promovează lectura de plăcere. Zeci de nume cunoscute, de la ASR Principele Radu al României, la scriitori, artiști, psihologi, jurnaliști, antreprenori, precum și zeci de cititori pasionați, au decis până acum să participe la inițiativa #TimpulSaCitim.

Conform psihologilor, lectura e cel mai bun și la îndemână remediu pentru a face față perioadelor dificile. Cititul este recomandat pentru a crește toleranța la schimbare și a trece mai ușor peste perioade de izolare. Conform studiilor, 1 din 5 persoane care citesc se simt mai puțin singure. Cititul de plăcere scade cu 28% riscul de depresie, iar 30 de minute de lectură pe zi cresc media de viață cu 2 ani. În plus, cititul cărților tipărite înainte de culcare te ajută să adormi: cititorii au cu 43% mai multe șanse să scape de insomnii. Pe site-ul timpulsacitim.ro puteți găsi resurse cu statistici despre beneficiile lecturii.

Campania #TimpulSaCitim, pornită anul trecut de Asociația Curtea Veche alături de Curtea Veche Publishing și Leo Burnett Bucharest, și-a propus să demonstreze prin puterea exemplului personal că, deși întrebați de ce nu citim, cel mai des spunem că nu avem timp, ne putem găsi momente pe care să le dedicăm lecturii. România rămâne una dintre țările unde se citește cel mai puțin. Într-o epocă a fake news-urilor și a încercărilor aduse de schimbările profunde și bruște din societate, cititul rămâne vital.

Partener monitorizare presă: Klarmedia