ASR Principele Nicolae al Romanie

ASR Principele Nicolae al României

Descriere Fundraiser

Ideea de a traversa Romania pe bicicleta mi-a aparut in vis de 4 ori. Dupa cea de-a treia oara am crezut ca este un semn si am privit aceasta idee ca fiind una realizabila. La o saptamana dupa aceasta, visul s-a repetat pentru a patra oara, ceea ce m-a facut sa iau in serios acest lucru. In ziua urmatoare m-am intalnit cu unul dintre donatori, care si-a oferit sprijnul sau financiar, ceea ce mi-a dat motivatia si inspiratia de a demara acest proiect pe care pana atunci il consideram unul nebunesc. Prin urmare, din acea zi, eu si Asociatia Curtea Veche, care se afla sub patronajul si coordonarea mea, am decis sa ne asumam aceasta misiune. In luna aprilie 2015 vom traversa Romania pe bicicleta, de la Sighetu Marmatiei la Constanta.

De ce Asociatia Curtea Veche și proiectul „Cartile copilariei pe bicicleta”?

Asociatia Curtea Veche își propune promovarea lecturii în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani din zonele defavorizate ale României unde ne propunem înființarea unor cluburi de lectură în cadrul cărora copiii să poată descoperi modul creativ și imaginativ de gândire.

Atat proiectul, cât și cauza în sine, îmi sunt foarte dragi. Este foarte important ca cei din jur să conștientizeze importanța lecturii, mai ales pentru că fiecare părinte se va confrunta cu el pe măsura ce tehnologia se dezvolta și apetitul celor mici pentru citit poate sa scada. Nu numai ca ducem o lupta impotriva tehnologizarii, dar in Romania exista comunitati unde copiii nu au avut niciodata ocazia sa isi poata achizitiona o carte.

53,3% dintre romani au probleme de alfabetizare si, prin urmare, scopul „Cartile copilariei pe bicicleta” este sa obtinem sustinerea necesara pentru a putea implementa proiectul la nivel national. Educatia este o investitie in viitor, iar prin intermediul donatiilor si a cluburilor de lectura dorim sa crestem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din Romania, oferindu-le sansa pe care fiecare dintre ei o merita.