Dan Koblicska

Descriere Fundraiser

Am avut o copilărie fericită și mă consider un om norocos. Poate mai ales pentru că am descoperit devreme poveștile nemuritoare. Poate și pentru că la 7 ani am primit de la părinți o bicicletă roșie, un Pegas pe care l-am împărțit bucuros cu tovarășii de joacă.

N-aș fi ajuns unde sunt astăzi fără aceste două elemente indispensabile ale unei educații sănătoase: lectura și activitatea fizică. Acest proiect le promovează foarte elegant pe amândouă și mă simt onorat să fac parte dintr-o astfel de acțiune. În plus, startul acestui tur ciclist de promovare a cărților este dat din inima Maramureșului istoric.

M-aș bucura să am șansa de a povesti copiilor de azi despre Fata Pădurii, Omul Nopții sau despre cele trei fete ale Maramureșului, frumoasele Tisa, Iza și Mara. Cine știe, poate citind aceste rânduri și părinții lor vor dori să afle cine au fost Uriașii din Rozavlea sau câtă tină este pe ulița dorului…

Sper de asemenea ca această acțiune să transmită și șoferilor din trafic un mesaj simplu: Bicicleta promovează viața sănătoasă! Biciclistul nu poluează! Faptul că el și-a lăsat mașina acasă decongestionează traficul. De aceea vă rugăm să aveți grijă și respect față de bicicliștii pe care-i întâlniți!

Vă mulțumesc din suflet pentru orice donație și pentru orice vorbă bună adresată unui copil sau unui biciclist!