Turul ciclist „Cărţile Copilăriei pe bicicletă” a ajuns la final

Turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă”, organizat de Asociația Curtea Veche cu participarea Alteței Sale Regale Principelui Nicolae al României și a campionului național la ciclism Alex Ciocan, s-a încheiat printr-un eveniment organizat în data de 3 mai la Constanța.

Campania inedită de strângere de fonduri, desfășurată în perioada 23 aprilie – 4 mai, a reunit mii de oameni care au participat la punctele de întâmpinare din orașele Sighetu Marmației, Dej, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași și Constanța pentru promovarea lecturii și a unui stil de viață sănătos la nivel național. Printre aceștia și-au arătat sprijinul persoane publice din România, autorități locale și cicliști profesioniști care au pedalat alături de plutonul Asociației Curtea Veche.

Proiectul a fost unic în România prin distanța de 1.000 km parcursă în doar 9 zile de către un grup de cicliști neprofesioniști și a avut drept scop strângerea de fonduri destinate programului național de lectură “Cărțile copilăriei”. Cu ocazia turului ciclist “Cărțile copilăriei pe bicicletă” au fost împărțite 1.200 de volume elevilor din Sighetu Marmației, Cluj Napoca și Sibiu, iar DHS și Herlitz România au oferit 50 de biciclete și ghiozdane complet echipate copiilor din cele 10 orașe incluse în traseu.

„Suntem foarte bucuroși că am dus la capăt o provocare atât de specială, credem că s-au adunat toate energiile pentru a putea continua pentru copiii din România acest mare efort”, declară Iren Arsene, președinte Asociația Curtea Veche. „Aproape 50% dintre români traiesc în mediul rural. Cu toate acestea, nu există librării în niciun sat”.

Campania de strângere de fonduri continuă pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicletă și fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate.

“Dezinteresul adulților de a citi împreună cu cei mici sau de a vorbi despre lectură în general este major. Trebuie să depunem eforturi împreună, să vorbim cât mai mult despre asta, să creăm cât mai multe întâmplari în jurul cărților. Lectura este obiceiul care asigură o dezvoltare intelectuală și spirituală, iar copilul care citește devine adultul care gândește. Exemplul părinților care citesc va trezi curiozitatea copilului”, adaugă Iren Arsene.

“Obiceiul celor mici de a citi sper că va fi susținut de obiceiul celor mari de a cumpăra cărți. Adulții sunt cei care trebuie să ofere educație, cei mici nu au șansa de a descoperi singuri plăcerea lecturii. Poate că ar trebui să citim jumătate de oră pe zi și împreună cu cei mici.”, completează președinta Asociației Curtea Veche.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche, aflată Sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Nicolae al României, programul național de lectură inițiat de aceasta și turul ciclist caritabil “Cărțile copilăriei pe bicicletă” puteți afla de pe site-ul www.asociatiacurteaveche.ro/pebicicleta  și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Sponsori: DHS, Devron, Carrefour, BCR, Farmec, PricewaterhouseCoopers, Herlitz România, Pelikan, Azomureș

Parteneri: BDT Ford, BDT Rent, Ford, Scorseze Ambulanță, Bizza, Aventuria, Isostar, La Fântâna, Publicitate de la A la Z, Garmin

Parteneri media: Digi 24, Prodocens Media, Elevate, Kooperativa 2.0, Freerider.ro, ȘtiriONG.ro, Urbankid.ro, SuntPărinte.ro

Eveniment promovat de Itsy Bitsy

11200893_556399994502878_390239027904721617_n (1)