Puncte turistice pe traseul turului ciclist

Despre faptul că România este o țară frumoasă s-au scris multe, dar nu este niciodată în plus să reamintim acest lucru cu fiecare ocazia pe care o avem. Turul ciclist “Cărțile copilăriei pe bicicletă” înseamnă mai mult decât strângerea de fonduri și promovarea sportului, înseamnă o apropiere de tot ce este frumos și autentic în țara noastră. Fără exemple, însă, nu am convinge pe nimeni, așa că vă povestim puțin despre fiecare oraș prin care vom trece:

În Sighetul Marmației, locul din care pornim, găsim una dintre cele mai frumoase mănăstiri din Maramureș, Mănăstirea Bârsana, una din cele opt biserici aflate pe lista Moștenirilor Internaționale a UNESCO. Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului este un spațiu de referință pentru toți cei care ajung în zonă și vor să afle mai mult despre istoria din perioada regimului totalitar.

manastirea-barsana-maramuresMănăstirea Bârsana

Dejul are numeroase biserici, monumente istorice și muzee, dar adevăratul simbol al orașului este Catedrala Reformată, construită în stil gotic, cu un turn înalt de 72 m. Dejul este și un renumit centru de exploatare a sării, lacul Torok fiind o destinație extrem de plăcută și apreciată de turiști.

Bis_ref_Dej_night

Catedrala Reformată

Cel mai populat oraș din România, după București, este Cluj Napoca și are un patrimoniu turistic impresionant. Grădina Botanică “Alexandru Borza” este una dintre cele mai mari și mai frumoase din țară. Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail completează lista celor mai importante construcții gotice din România, alături de Biserica Neagră din Brașov și de Biserica Evanghelică din Sighișoara. Deși este un oraș mare, Clujul are un farmec aparte de citadelă cochetă și merită vizitat atât la pas, cât și pe bicicletă.

9087_14277_6

Grădina Botanică

Cetatea Alba Carolina din Alba-Iulia nu este doar un obiectiv turistic, ci și un loc unde veți rămâne ocupați până seara târziu. Pentru a afla care este însemnătatea acestui oraș, vă este recomandat să vizitați Muzeul Național al Unirii, un spațiu al istoriei, arheologiei și etnografiei.

alba

Cetatea Alba Carolina

Pasionații de arhitectură și artă nu se vor plictisi niciodată să viziteze Sibiul. În centrul orașului, în Piața Mare, este situat Muzeul Național Brukenthal, primul muzeu nu numai din țară, dar și din Europa Centrală și de Est. Așadar, Sibiul poate fi numit fără modestie un oraș al recordurilor: în Piața Huet s-a descoperit cea mai veche așezare din Sibiu, Biserica Evanghelică deține cea mai mare orgă din România și din Sud-Estul Europei, fiind și cea mai înaltă clădire din Sibiu. Turnul Sfatului din Sibiu a avut numeroase destinații în timp, de la turn de observație la depozit, foișor de foc, închisoare și în prezent muzeu. De neratat este și celebrul Pod al Mincinilor de care sunt legate multe superstiții. Se spune că aici își dădeau întâlnire îndrăgostiții, dar și că începe să scârțâie dacă spui o minciună. Probabil că vom testa acest lucru la întâlnirea cu cicliștii și autoritățile locale din Sibiu.

Sibiu-41

Sibiu

Motive pentru care să iubești Brașovul și să îl revizitezi în fiecare anotimp sunt multe. Noi l-am recomanda pentru următoarele: Strada Sforii, cea mai îngusta stradă din Europa de Est, Biserica Neagră, în stil gotic, cu cel mai mare clopot mobil din România, Aleea de sub Tâmpa și Turnul Alb, cocoțat pe un deal cu o panoramă impresionată asupra orașului și împrejurimilor. Piața Sfatului este un loc de relaxare pentru turiști și unul de întâlnire pentru localnici. Aici se organizează în mod frecvent târguri, evenimente culturale sau concerte în aer liber.

strada-sforii-brasov

Strada Sforii

Nu putem vorbi de Egipt fără să pomenim piramidele, așa cum nu putem să ne gândim la Sinaia fără să o asociem cu regalitatea. Peleșul, Pelișorul și Foișorul sunt elementele pe care nu le putem separa de orașul în sine și care sunt extrem de apreciate de turiștii din întreaga lume.

foisor

Castelul Foișor

În jur de 920.000 de străini au vizitat Bucureștiul în 2014 și adevărul este că au avut ce să povestească la întoarcerea acasă. Palatul Parlamentului sau Casa Poporului este atracția principală intrată în Cartea Recordurilor ca suprafață construită. Muzeul Țăranului Român include cea mai bogată colecție de obiecte tradiționale din România de care străinii vor fi mereu fascinați. Sunt multe puncte de atracție în Capitală, dar dacă vreți să îi cunoașteți adevăratul farmec, trebuie să luați la pas fiecare străduță, cu magazine, buticuri, ceainării și restaurante.

CASA-POPORULUI-ROMANIA-Wallpaper__yvt2

Palatul Parlamentului

Există un Muzeu al Dunării pe care îl găsiți în Călărași ce vă spune povești despre viața românilor de-a lungul istoriei noastre. Totodată, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Muntenia este Rezervația Naturală Iezer, aflată în apropierea comunei Cuza Vodă din județul Călărași.

poza-4003_1

Rezervația Naturală Iezer

Ultima oprire a turul ciclist “Cărțile copilăriei pe bicicletă” va fi în Constanța, la malul mării. Cazinoul are un loc cu totul aparte în istoria locului și este una din primele clădiri construite aici. Delfinariul este unic în țara noastră, iar în momentul înființări, în anul 1972, era unic chiar și în sud-estul Europei.

Delfinariu Constanta

Delfinariu

Să călătorești este frumos, dar cu adevărat important este să ai alaturi oameni cu care să împărtășești experiențele! Abia așteptăm să reunim întregul pluton de cicliști și să pornim spre marea aventură pe bicicletă, prin țară. Vom ajunge în fiecare dintre orașele de mai sus, vă invităm să ne întâmpinați cu poftă de lectură și sport!